HVAC, eller oppvarming, ventilasjon og klimaanlegg, er hvordan hjemmet ditt holder seg varmt om vinteren og kjølig om sommeren. Når du er riktig installert og vedlikeholdt, får du og familien nyte rimelige innetemperaturer hele året. Fortsett å lese denne artikkelen for råd om installasjon, oppgraderinger, vedlikehold og reparasjoner av ditt HVAC-system.

Hvis du vil spare penger når et nytt HVAC-system er på plass, må du velge ENERGY STAR-klassifiserte produkter som skal brukes. De er veldig energieffektive, slik at det nye systemet ikke koster deg massevis når det gjelder strømregningene hver måned, og får tilbake noen av installasjonskostnadene.

Før du ansetter noen til å gjøre noe med din HVAC, må du sørge for å få et skriftlig estimat som har spesifiserte kostnader oppført. Dette vil sikre at det er enkelt å sammenligne en entreprenør med en annen, ettersom du kan se hva en tilbyr som en annen ikke tilbyr, eller hvilken pris de tar for de samme varene.

Du bør være sikker på å bytte luftfilter til HVAC-systemet en gang hver sjette måned. Forsømmelse av dette kan føre til at støvpartikler tetter til luftkanalene. I sin tur vil ikke systemet ditt fungere ordentlig, og du vil finne at regningene dine går opp. Det er verdt å bruke tid på å rengjøre filtrene.

En investering i en smart termostat vil virkelig spare deg for penger. Du kan programmere den slik at den slås på og av ved bestemte temperaturer eller tider, slik at du kan sikre at klimaanlegget eller varmeapparatet ikke går når det ikke trenger å være, noe som sparer deg for massevis.

Når du sammenligner nytt HVAC-system, må du se på energivurderingen for hver enhet. Jo høyere de er, jo bedre blir de. Effektivitet vil ikke bare gjøre ditt hjem komfortabelt raskere, men det vil spare deg for energiregningene når du kjører den nye enheten.

Hvis du har et vindus klimaanlegg, må du sjekke og se om det har en energisparer-knapp. Bruk i så fall den! Dette slår av viften når enheten ikke kjøler luften, noe som kan spare deg for så mye som 30 kwh i løpet av en måned!

Hyr hvert år noen som skal gi HVAC-enheten rutinemessig vedlikehold. Dette vil sikre at den fungerer ordentlig gjennom hele året. Det vil også tillate deg å ha lavere regninger for varme og kjøling. Når HVAC-enheten din kjører riktig, vil den bruke minst mulig energi og spare deg for penger.

Be alltid om referanser før du lar noen begynne å jobbe med HVAC-systemet ditt. Ring flere av dem for å forsikre deg om at de er legitime. Mange tar ordet fra entreprenøren når det gjelder kundetilfredshet, og det kan vise seg å være en feil til slutt.

Som nevnt i innledningen er det hjemmets HVAC-system som lar deg nyte et jevnt innendørs temperaturområde hele året. Uansett årstid betyr riktig vedlikeholdt oppvarming, ventilasjon og klimaanlegg at du hviler komfortabelt inne. Bruk rådene fra denne artikkelen for å forsikre deg om at hjemmet holder temperaturen du ønsker.